In de keuken staan is voor mij als hobbykok sowieso al een uiting van mijn creativiteit, maar met deze focaccia til je deze creativiteit naar een hoger niveau. Deze focaccia is ook heel leuk om te maken met wat extra helpende kleine handjes in de keuken. Kortom: een leuke activiteit voor het hele gezin met een heerlijk resultaat. En daarom deel ik heel graag mijn focaccia recept met jullie!
Focaccia recept – de ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 300 ml water (lauwwarm)
- 1 zakje gist (gedroogd – 7 gram)
- 2 theelepels suiker
- zeezout
- 60 ml olijfolie
Voor de versiering:
- paprika
- cherrytomaatjes
- rode ui
- kappertjes
- bosui
- rozemarijn
Zelf focaccia maken – de bereiding:
- Meng het water, de gist en de suiker en laat 5 minuten staan.
- Voeg de bloem toe en kneed voor minimaal 10 minuten.
- Voeg een goede snuf zout toe en een scheut olijfolie.
- Laat het deeg een uur rijzen.
- Kneed nog even goed en verdeel het deeg over de bakplaat.
- Versier met de toppings, druk deze een beetje in het deeg en besprenkel met nog een beetje olijfolie.
- Zet het 20 minuten in een oven van 220 graden.
Tips
- Laat eventueel de kinderen de toppings snijden, het focaccia deeg kneden en versieren terwijl jij een lekker theetje drinkt en geniet van de kids.
- Maak een simpele soep erbij om het als volledige maaltijd te serveren. Denk hierbij aan een courgettesoep. Hiervoor heb je een gesnipperde ui nodig, een courgette, bouillon blokjes en een staafmixer. Bak de ui en gesneden courgette aan in de pan, voeg water en bouillon toe. Laat een kwartier koken en pureer de soep met een staafmixer.
Nu weet je hoe je zelf focaccia kunt maken. Een heerlijk focaccia recept om alleen, met vrienden of met de kids te maken. Smakelijk!