Deze tarte tatin is niet alleen een lust voor het oog, maar smaakt ook heerlijk! Veel mensen vinden witlof bitter, maar door de gekaramelliseerde suiker in dit recept zijn alle smaken in balans. Een leuke manier om wat extra groente binnen te krijgen. Overtuigt dit tarte tatin recept jou om je witlof hartje sneller te laten kloppen?
Ingrediënten – witlof tarte tatin voor 2 personen:
– 4 stronken witlof
– sinaasappel
– 2 el honing
– rol zachte geitenkaas
– 4 plakken bladerdeeg
– rucola
– zongedroogde tomaatjes
– 1 ei
De bereiding:
1. Zet de oven op 220 graden
2. Snijd de onderkant van de witlof af en snijd door de midden over de lengte.
3. Bak de witlof in een koekenpan aan beide kanten een paar minuten met een klont boter.
4. Draai de witlof met de platte kant naar beneden, snijd de sinaasappel door het midden en voeg het sap toe aan de witlof.
5. Laat de witlof 5 minuten smoren.
6. Voeg 2 el honing toe.
7. Laat het geheel op laag vuur inkoken.
8. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol uit zodat het de omtrek van de koekenpan heeft.
9. Zet het vuur uit.
10. Brokkel de geitenkaas en verdeel over de witlof.
11. Dek het geheel af met bladerdeeg, je kan het deeg wat bijsnijden om de perfecte ronde te krijgen.
12. Besmeer het deeg met geklutst ei.
13. Stop het geheel voor 20 min in de oven.
14. Draai de tarte tatin in een soepele beweging op een plank/bord en voeg en handje rucola toe en zongedroogde tomaatjes.
Tips:
– Wanneer je koekenpan niet oven bestendigd is kan je de ingrediënten in een bakvorm of ovenschaal overplaatsen.
– Deze tarte tatin is lekker om te serveren bij een vleesgerecht als biefstuk of varkenslende.
– Heb je een stuk over? Eet het de volgende dag als lunch!
Overtuig met dit tarte tatin recept jezelf of anderen dat witlof helemaal niet bitter hoeft te zijn!