Vanaf kleins af aan zijn wentelteefjes favoriet bij mij. Voor ontbijt of lunch ze zijn gewoon altijd lekker. De grootste voordelen zijn dat je de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis hebt en het goedkoop is om op tafel te kunnen zetten. Maar hoe maak je wentelteefjes eigenlijk? Om je te helpen deel ik een recept voor heerlijke wentelteefjes met aardbeien en frambozen.
Ingrediënten – wentelteefjes recept voor twee personen:
– 4 boterhammen
– 1 ei
– 200ml melk
– snufje kaneel
– zakjes vanillesuiker
– roomboter
– stroop
– poedersuiker
– 2 handjes verse aardbeien en frambozen
De bereiding:
1. Meng het ei, de melk, kaneel en vanillesuiker in een diep bord.
2. Verwarm een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
3. Wentel de boterhammen door het beslag en doe in de pan.
4. Snijd ondertussen de aardbeien.
5. Draai de wentelteefjes om wanneer ze een mooie bruine kleur hebben.
6. Dien de wentelteefjes op met het verse fruit, besprenkel de wentelteefjes met stroop, verdeel wat poedersuiker over het bord en maak het af met een klontje roomboter.
Tips:
– Gebruik oud brood, dit maakt de wentelteefjes nog lekkerder.
– Voeg een klein snufje zout toe om de zoete smaken te accentueren.
Zo weet je hoe je deze heerlijke wentelteefjes kunt maken. Loopt het water je al in de mond?