Leuke apps

Door het coronavirus wordt het lastiger om dit jaar op vakantie te gaan. Een aantal airlines gaan inmiddels weer vliegen, maar veel mensen kiezen voor de zekerheid toch voor een vakantie in eigen land. Daarvoor schreef ik eerder al een artikel met leuke tips voor een vakantie in eigen tuin. Maar wist je dat er ook leuke mogelijkheden zijn om virtueel te reizen? Zo zie je toch nog meer van de wereld en kun je misschien ontdekken waar je in betere tijden nog een keer op vakantie wilt gaan. In dit artikel geef ik je daarom een aantal leuke tips voor een virtuele vakantie.

Virtueel reizen met Geoguessr
Onlangs ontdekte ik het online spel Geoguessr. Hierbij kom je op een bepaalde locatie op de wereld terecht, waar je om je heen kunt kijken en een stukje rond kunt lopen door middel van Google Maps beelden. Vervolgens moet je raden waar je ergens bent en hoe dichterbij je raadt, hoe meer punten je krijgt. Ik vind dit een hele leuke manier om zo de wereld te ontdekken. Vaak zorgen bepaalde signalen zoals borden, de natuur of winkels ervoor dat je kunt zien waar je ongeveer bent.

Een indruk van het spel Geoguessr

Live webcams bekijken over de hele wereld
Er zijn diverse webcams die op mooie plekken over de hele wereld staan. Het geeft je de kans om deze plekken te bekijken vanuit je eigen huis. Zo heeft Skyline webcams bijvoorbeeld live webcams op heel veel verschillende plekken staan. Wat de beelden op dit moment extra bijzonder maakt, is dat sommige hele toeristische plekken op dit moment leeg en verlaten zijn. Daardoor kun je ze juist extra goed bekijken. Denk aan de Trevifontein in Rome of de Klaagmuur in Jeruzalem. Ik ben zelf een hele grote fan van Zuid-Afrika. Ik ben er al een keer geweest, maar wil er zeker nog een keer terug. Gelukkig is er ook een webcam in het Tembe Elephant Park, waar ik uren zou kunnen kijken naar de vele dieren die hier rondlopen. En wil je altijd al een keer het Noorderlicht zien? In Canada staat een webcam die dit licht iedere nacht probeert vast te leggen. Tussen 5 uur en 11 uur ‘s ochtends in Nederland heb je de grootste kans om dit te zien.


Screenshot webcam ‘Olifants river’ in Zuid-Afrika

Reisprogramma’s en documentaires
Naast de webcams zijn er natuurlijk ook veel reisprogramma’s en documentaires die je kunt kijken om toch een beetje op een virtuele vakantie te gaan. Ik vind ‘3 op reis’ een leuk programma, waarvan op dit moment veel afleveringen terug te kijken zijn via de NPO app. Daarnaast staan er op Netflix ook veel reisdocumentaires zoals Expedition Happiness, waarbij een filmmaker, zijn vriendin en hond door Noord-Amerika reizen in een omgebouwde schoolbus.

Zo zie je dat virtueel reizen een leuke manier is om de wereld te verkennen en inspiratie op te doen voor je volgende vakantiebestemming. Toch een beetje een vakantiegevoel in deze tijd! Heb jij nog leuke tips? Laat ze achter als reactie!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie