Soms heb ik ineens zo immens veel zin in sushi, dan ga ik het liefste naar een sushirestaurant om daar verschillende soorten sushi te proeven. Maar soms is het ook fijn om gewoon thuis te genieten van de Aziatische keuken. Door er een kleurrijke en gezonde sushibowl van te maken bespaar je jezelf veel tijd én geniet je toch van al het lekkers! Een sushibowl, ook wel pokébowl genoemd, bevat eigenlijk alle ingrediënten van sushi, maar dan in een bowl. Een heerlijk fris gerecht dat je makkelijk zelf kunt maken! En ik vertel je hoe dat moet!
Sushibowl: de ingrediënten
- Sushirijst
- Verse zalm
- Avocado
- Komkommer
- Paprika
- Bosui
- Radijs
- Sesamzaadjes
- Nori snack
- Sojasaus
De bereiding
- Bereid de sushirijst volgens de verpakking.
- Snijd alle ingrediënten.
- Dien op en besprenkel de avocado met sesamzaadjes
Tips
- Maak voor een diverser smakenpalet ingelegde komkommer. Dit doe je door 100ml water te mengen met 100ml azijn en 3el suiker. Laat het geheel warm worden, zodat de suiker oplost. Leg de plakjes komkommer hier voor minimaal 30 minuten in.
- Vervang de zalm voor tonijn of tofu voor meer variatie.
- Zelf koop ik altijd de sojasaus met groene dop. Sojasaus is al erg zout van zichzelf, de groene variant bevat minder zout.
Zo zie je dat je in een mum van tijd zo’n heerlijke sushibowl op tafel hebt staan. En natuurlijk kun je helemaal zelf bepalen welke ingrediënten je in de bowl doet. Geniet ervan!