Vooral in de winter vind ik het lekker om regelmatig soep te maken. Dat doe ik vaak op zondag, zodat ik er tijdens de lunchpauze op maandag nog een keer van kan genieten. Ik ben een grote soepliefhebber en maak dat dan ook regelmatig. Eerder deelde ik mijn recept van de ‘licht gebonden aspergesoep‘. Maar nu wil ik graag de romige wortelsoep met paprika, gember en kokosmelk met jullie delen. Lees hieronder hoe je hem ook kunt maken!
Wortelsoep maken, wat heb je nodig?
Je hebt in ieder geval de volgende ingrediënten nodig voor deze romige wortelsoep:
- 1 ui
- 1 kilo wortelen
- 4 puntpaprika’s
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 knoflookteentje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl kerriepoeder
- een stukje verse gember
- voor de garnering: togarashi & zwart sesamzaad
De bereiding
Zodra je de ingrediënten in huis hebt, kun je aan de slag om deze romige wortelsoep te maken door onderstaande stappen te volgen:
- Snijd de ui in blokjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Laat wat kokosolie warm worden in je pan en fruit daarin de ui.
- Voeg de geschilde en in stukjes gesneden wortel toe.
- Voeg knoflook, kurkuma en kerriepoeder toe.
- Rasp een stukje verse gember en voeg toe.
- Maak 4 puntpaprika’s schoon, snijd in stukken en voeg toe.
- Laat alles 5 minuten op middelhoog vuur bakken.
- Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat alles op middelhoog vuur met een deksel erop gaar worden.
- Zodra de wortel gaar, is kun je alles pureren met de staafmixer
- Voeg 200 ml kokosmelk toe en naar wens peper en zout
- Top de soep af met Togarashi en zwart sesamzaad.
En nu kun je lekker smullen van je heerlijke, romige wortelsoep. Heb jij nog een tip voor een lekkere soep? Of wil je een ander recept delen? Laat een reactie achter of neem contact met ons op. Wij delen het graag!