Vanavond komen er vrienden borrelen en eten. Supergezellig natuurlijk, maar wat moet ik nu weer maken?! Als ik iets niet fijn vind, is het de hele tijd in de keuken staan en alle gezelligheid missen. Wat mij betreft is een quiche de perfecte uitkomst. Deze kan je in de middag al bereiden zodat hij tijdens het bezoek alleen nog maar in de oven hoeft te staan en je toch een feestelijke maaltijd op tafel kan toveren. Ik koos voor een vegetarische quiche met courgette, prei, tomaat en geitenkaas. Hieronder lees je dit eenvoudige vega quiche recept!
Vegetarische quiche: de ingrediënten
- 1 courgette
- 1 prei
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 100 gr. zachte geitenkaas
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 eieren
- 15 cl melk
- klontje boter
Benodigdheden
- springvorm
- mandoline of kaasschaaf
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Snijd de prei in stukken van circa 2.5 cm.
- Snijd de boven- & onderkant van de cherrytomaatjes af.
- Schaaf de courgette in lange stroken met de kaasschaaf of mandoline.
- Doe de eieren in een kom samen met de geitenkaas en melk, roer goed door.
- Verwarm de prei voor 20 minuten in de oven.
- Smeer de springvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg.
- Haal de prei uit de oven en doe de springvorm voor 15 min in de oven zo kan het deeg alvast wat garen.
- Haal de springvorm uit de oven en start met het vullen van de quiche. Dit doe je door de stukjes courgette op te rollen en vanuit één kant in de springvorm te vullen afgewisseld met stukjes prei en tomaat.
- Verdeel het ei/kaasmengsel over de quiche en zet de quiche voor 40 minuten in de oven. als de bovenkant donker wordt kan je hem afdekken met folie. De quiche is goed wanneer het mengsel gestold is. Dit kan je makkelijk met een vork checken.
Tips
- Serveer met wat chilisaus of een frisse zoet zure komkommersalade.
- Mocht je van vlees houden, kan je er ook voor kiezen om stukjes prosciutto op te rollen en mee te verdelen tijdens het vullen van de quiche.
Vegetarische quiche klaar? Smullen maar!