Koude en korte dagen doen mij altijd verlangen naar een warme, vullende maaltijd met veel groentes. Wat mij betreft is een goede soep een portie geluk in een kommetje waarbij je eindeloos kunt variëren. Ditmaal deel ik een van mijn favoriete soeprecepten met jullie: het recept voor pastinaaksoep met appel, pancetta, champignons, ei & crème fraîche!
Pastinaaksoep: de ingrediënten voor 4 personen
- 3 x pastinaak
- 1 x Granny Smith appel
- 2 x sjalotje
- 2 x teentje knoflook
- groentebouillon
- 400gr kastanje champignons
- 160gr pancetta
- 200gr crème fraîche
- bosui
- rode peper
- 4 eieren
Benodigdheden
- staafmixer
- dunschiller
De bereiding
- Verwijder de schil van de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukken.
- Snijd de knoflook, sjalotjes, en appel ook in stukken.
- Fruit de ui en knoflook in de pan met wat olie.
- Voeg na een paar minuten de pastinaak en appel toe.
- Laat het geheel 5 minuten aanbakken.
- Voeg de groentebouillon toe totdat alles net onder water staat.
- Laat 10 minuten koken & blend daarna het geheel met de staafmixer.
- Snijd ondertussen de champignons, bosui & de rode peper. afhankelijk van hoe pittig je de soep wil hebben verwijder je de zaadlijsten uit de peper.
- Bak de pancetta uit in de koekenpan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Kook de eieren & pel ze wanneer ze klaar zijn.
- Bak de champignons in de pan op hoog vuur, dit zorgt ervoor dat de champignons hun bite behouden.
- Voeg nu alle componenten samen: de gepureerde soep, crème fraîche, champignons, gehakte pancetta, rode peper, bosui & het eitje.
Tips
- Bak de champignons in truffelolie voor een extra smaaksensatie.
- Het perfecte M/L ei kook je als volgt: vul een pan met lauw water en leg daar de eieren in. Breng het water aan de kook. zodra het water kookt start je de timer van 3.30 minuut. Laat de eieren goed schrikken onder de koude kraan en voila!
Met het recept en de tips moet het jou ook vast lukken om zo’n heerlijke, warme pastinaaksoep te maken. Geniet ervan!