Ik ben een grote fan van peren, kwark en cake: hoe lekker is het om deze drie ingrediënten in een heerlijke peren kwarkcake te verwerken? Ik zag dit recept voorbijkomen bij Foodiemind.nl: een blog waarop Angela verschillende recepten deelt voor heerlijke, gezonde voeding. Alleen al door de foto liep het water me in de mond en ik kan het daarom ook niet laten om dit recept te delen. Het blijkt ook nog eens heel eenvoudig te maken te zijn, je hebt geen keukenmachine of mixer nodig! Lees snel verder…
Peren kwarkcake: de ingrediënten
Angela kwam op het idee voor deze cake toen ze de Lindahls Kvarg perenkwark voor het eerst had geproefd. Je kunt de peren natuurlijk vervangen door andere vruchten zoals appel of perzik. Onderstaand tref je de ingrediënten voor het maken van de peren kwarkcake. In totaal ben je ongeveer 10 minuten bezig met de voorbereiding en 40 minuten voor het bakken van de cake. In 50 minuten heb jij dus een heerlijke cake op tafel staan!
- 2 peren
- 325 gram Lindahls Kvarg perenkwark
- 250 gram patentbloem
- 2 eieren
- 40 gram kokosolie
- 3 tl kaneel
- 1 tl suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje baksoda
- citroensap
- zout
- optioneel: 15 gram rozijnen
Benodigdheden
- cakevorm
- oven
- beslagkom
- kleine kom
De bereiding
Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden en het aanbrengen van bakpapier in de cakevorm of het invetten van de cakevorm.
Laat de kokosolie smelten in een pannetje of in een pannetje en vervolgens weer afkoelen.
Vervolgens snijd je de peren in schijven en meng je deze vervolgens in een kom met kaneelsuiker, suiker en een paar druppels citroensap. Zet dit even apart.
In een vetvrije beslagkom klopt je de eieren, de kwark en de kokosolie door elkaar. Voeg de patentbloem, kaneel, vanillesuiker, baking soda en zout toe en mix dit tot een glas beslag. Hier heb je geen mixer voor nodig, dit kan ook met een lepel. Roer eventueel de rozijnen door het beslag van de kwarkcake.
Verdeel het beslag in twee delen en doe de helft in de cakevorm. Plaats de helft van de perenschijven over het beslag en druk het aan. Doe vervolgens de andere helft erbij in de cakevorm. Gebruik twee lepels zodat je het een beetje kunt aandrukken.
Vervolgens verdeel je de rest van de perenschijfjes over de cake.
Nu is de cake klaar om 40 minuten in de voorverwarmde oven te zetten! Maak de oven niet eerder dan na 30 minuten open om te controleren, anders kan deze inzakken. Wordt de cake te snel bruin? Dek hem dan af met aluminiumfolie. Controleer met een cakeprikker of de cake gaar is en laat de kwarkcake afkoelen op een bakrooster.
Het resultaat is een overheerlijke peren kwarkcake zoals je die hieronder ook op de foto kunt zien. Hmmmmmm! De cake is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast. Volg Foodiemind op Instagram of Facebook voor nog meer heerlijke recepten!