Wie houdt er nu niet van gebak? Wanneer we aan gebak denken zien we de calorieënteller vaak omhoog schieten, maar met dit lekkere en gezonde carrot cake recept kun je zonder zorgen genieten van een heerlijk stuk cake. Perfect voor verjaardagen, als afsluiting van je maaltijd of als tussendoortje. Ontdek snel hoe je dit heerlijke recept gemakkelijk zelf kunt maken.
Gezonde carrot cake: de ingrediënten
- 250gr bruine suiker
- 4 eieren
- 300gr volkorenbloem
- 250gr zonnebloemolie
- zakje vanillesuiker
- zakje bakpoeder
- 1tl kaneel
- 1tl geraspte gember
- 300gr geraspte wortelen
- 1 handje gehakt walnoten
- 1 handje gehakte dadels
- snufje zout
De bereiding
- Zet de oven op 160 graden
- Smeer de tulband in met boter en bloem
- Meng de eieren en suiker tot een smeuïg geheel
- Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door
- Zet voor 1 uur in de oven. Prik met een prikker om te kijken of de cake gaar is.
Tips:
- Vervang de walnoten door amandelschaaf voor variatie.
- Iets minder gezond, maar wel lekker: een frosting van cream cheese, poedersuiker en vanille.
- Verras je buren met een plakje van deze heerlijke cake.
Zo zie je dat je dit gezonde carrot cake recept heel gemakkelijk zelf kunt maken. Smullen maar!