De feestdagen staan voor de deur! Een tijd waarin we met zijn allen gezellig samen zijn en… eten! Wie maakt wat? Halen we het gourmetstel weer uit de kast of gaan we voor het klassieke kerstdiner? Hierbij wat inspiratie voor een prachtige, maar vooral heerlijk courgette quiche om indruk te maken bij familie en vrienden.
Ingrediënten courgette quiche
- 2 courgettes
- hartige taartdeeg uit de vriezer
- 125 gr zachte geitenkaas
- 5 eieren
- 250 ml slagroom
- klontje boter (voor het insmeren van de springvorm)
De bereiding
- Laat de hartige taart deeg plakjes ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smeer de springvorm in met boter.
- Schaaf de courgettes in lange stroken d.m.v. een mandoline of kaasschaaf.
- Meng de eieren met de geitenkaas, slagroom en breng op smaak met peper en zout.
- Beleg de springvorm met de plakjes deeg, prik gaatjes over het geheel zodat het deeg niet te veel uitzet, bak het deeg 10 minuten in de oven.
- Vul de buitenste ring van het deeg met courgette plakjes. laat de plakjes doorlopen als een lange sliert tot je in het binnen van de springvorm belang.
- Roer het mengsels van kaas, eieren en room nog eens goed door voordat je het verdeeld over de courgette.
- Bak de quiche in 60 minuten gaar.
Tips
Tenslotte nog wat extra tips voor het courgette quiche recept:
- Besprenkel de quiche als hij uit de oven komt met wat granaatappelpitjes voor een extra feestelijk effect.
- Bereid deze quiche van te voren. je hoeft de quiche op het moment zelf dan nog maar 20 minuutjes op de warmen in een oven van 160 graden.
Van deze quiche zal iedereen sowieso genieten deze feestdagen. Smakelijk!