De warme zomerdagen lachen ons tegemoet. Hierbij past een lichte maaltijd perfect. Sommige mensen vinden soep niet passen bij de warme zomerse dagen, maar niets is minder waar! In veel warme landen wordt er dan ook regelmatig soep geserveerd. Zo ook in Japan, waar ramen soep ofwel noedelsoep heel populair is. Met dit heerlijke ramen recept neem ik jullie mee naar de Japanse keuken.
Ingrediënten – ramen soep voor 4 personen
- Sojasaus
- Ketjap manis
- Vissaus
- Kip bouillonblokjes
- Wokgroente mix 400gr
- Kastanjechampignons
- Ramen noedels
- Radijs
- Bosui
- Kipfilet 400gr
- Eieren
- Nori snack vellen
- Sesamzaadjes
Noedelsoep maken in stappen
Een paar uur vooraf: voor een soja-ei moeten de gekookte eieren een aantal uur van te voren in de marinade worden gelegd. De marinade is gemaakt van een flinke scheut ketjap manis, de dubbele hoeveelheid sojasaus en een kleine scheut azijn en olie. Leg hier de eieren in en zet het aan de kant zodat de kleur en smaak in de eieren kan trekken. Je hebt de eieren weer nodig bij het opdienen va het recept
- Bereid bouillon met water en bouillonblokjes naar smaak. Voeg 2el sojasaus, 2el vissaus en 1el ketjap manis toe.
- Gaar de hele kipfilets in de bouillon tot de kip gaar is. Circa 15 minuten.
- Snijd ondertussen de kastanjechampignons, radijs en bosui.
- Haal de kipfilets uit de bouillon en voeg de wokgroente, kastanjechampignons en ramen noedels toe.
- Trek de kip met twee vorken uit elkaar.
- Dien het bord op, leg de kip in een hoekje van het diepe bord, schep de groente uit de pan en leg naast de kip. Haal de ramen eruit en leg erbij. Voeg nu de radijs, bosui en een ei per bord toe. Overgiet het geheel met bouillon. Voeg als laatste de sesamzaadjes en de nori bladen toe. En klaar is de heerlijke ramen soep!
Zo weet je hoe je zelf deze heerlijke noedelsoep kunt maken. Ben jij overtuigd dat soep en de zomer een heerlijke combinatie is na het proeven van dit ramen recept?