Mij maak je blijer met een broodje hamburger dan een frietje speciaal. En zo ontdekte ik het lekkerste broodje hamburger bij de plaatselijke frietzaak. En dat is niet zomaar een broodje hamburger speciaal. Het is een broodje hamburger met onder andere zigeunersaus en een gebakken eitje. En die combinatie is zo ultiem lekker! Maar waarom naar de frietzaak als je deze ook heel eenvoudig thuis kunt maken? Een heel eenvoudig recept dat ik graag met jullie wil delen. Ik ga voor de vegetarische variant, maar je kunt natuurlijk alle soorten hamburgers gebruiken.
Broodje hamburger met ei: de ingrediënten
Ik eet twee of drie keer per week vegetarisch en daarom maak ik deze regelmatig met de hamburgers van de Vegetarische Slager. Mocht je ze nog nooit gehad hebben, ze zijn echt heerlijk. Ik vind ze zelfs lekkerder dan de meeste ‘echte’ hamburgers. Onderstaand de ingrediënten voor het lekkerste broodje hamburger. Varieer gerust en maak er je eigen broodje hamburger van!
- 2 hamburgers van de Vegetarische Slager
- 1 el zigeunersaus
- 125 gram champignons
- 2 eieren
- Handje ijsbergsla melange
- Zacht of hard broodje
- Olie of boter
- Evt. extra toevoegen: plakje Cheddar kaas
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Kleine koekenpan
De bereiding
Dit broodje hamburger met ei heb je echt binnen 10 minuten op tafel staan. De hamburgers van de Vegetarische slager hoef je namelijk maar twee minuten aan beide kanten te bakken, dus die zijn zo klaar! Je kunt dus het beste als eerste starten met de champignons en de eitjes en daarna de hamburgers bakken. Bouw je broodje hamburger stap voor stap:
- Broodje
- Sla
- Hamburgers
- Champignons
- Zigeunersaus
- Eitjes
Mocht je Cheddar kaas op je broodje doen, dan kun je deze het beste tussen de sla en de hamburgers leggen zodat deze lekker een beetje smelt.
Et voila, geniet van het broodje hamburger. Als je deze eenmaal gehad hebt, weet ik zeker dat je niet meer anders wil. En als je denkt, hier zit je toch niet vol van? Dan spreek ik je nog wel wanneer je hem op hebt.
Wat vind jij het lekkerste broodje hamburger? Laat het achter als reactie!