Lifehacks

Heb je verhuisdekens over? Na je verhuizing of na de aankoop (en het gesjouw) met grote meubels? Gooi ze niet weg! Verhuisdekens zijn dan niet de mooiste stukken stof, maar ze zijn wel ontzettend praktisch. Ze zijn gemaakt van dikke, bijna onverwoestbare stof dat ook nog eens erg isolerend werkt. Waar kun je verhuisdekens, naast een verhuizing, nog meer voor gebruiken? Wij delen een aantal creatieve tips waar je misschien nog niet aan gedacht hebt.

Gebruik ze als ondergrond

Er zijn altijd momenten in je leven dat je een extra laagje kan gebruiken. Om jezelf of je spullen te beschermen tegen viezigheid. En bij verhuisdekens maakt het niet uit dat ze smerig worden. Bovendien zijn ze makkelijk op 40 graden te wassen. Gebruik dus een deken als je gaat picknicken of wanneer je kwetsbare spullen buiten of in de tuin wilt stallen. Ook op het strand, op de camping en als geïmproviseerd speelkleedje is een verhuisdeken ontzettend nuttig!

Dek je dure spullen er mee af

Ga je klussen, schilderen of verbouwen? Dan bewijst een deken goede diensten om je meubels tijdelijk af te dekken tegen het stof en de rondvliegende stukken. Drapeer het kleed over je dure bank of gelakte stoelen om de verfspatten op te vangen. Dek je vloer af met een deken als je het plafond gaat schilderen of gaten in de muur boort. Boekenkasten en opslagrekken kun je ook perfect beschermen tegen stofverspreiding.

Leg ze op het terras

De dikheid en stevigheid van deze dekens maakt ze ideaal voor buiten. Een beetje regen, enthousiaste huisdieren of vonken van een vuurkorf; je deken overleeft het wel. En het maakt niet uit als er wat vuil op komt of een paar draadjes los gaan. Daarnaast zijn de dekens lekker zacht en heerlijk warm. Ideaal om jezelf en jouw gezin op de koudere dagen van het jaar toch buiten te laten zitten. Wie graag duurzaam denkt, betaalt geen cent extra voor dure buitendekens maar kiest voor verhuisdekens.

Gooi je verhuisdekens dus zeker niet weg na de verhuizing, genoeg mogelijkheden om ze nog te gebruiken.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie