Soms is het lastig om aan de dagelijkse hoeveelheid groente te komen op een dag. Dit recept maakt het makkelijker door de vulling in de paprika te doen. Gevulde paprika met gehakt en spinazie is niet alleen gezond, maar de zoete smaak van de paprika maakt het recept ook heerlijk!
Gevulde paprika met gehakt: ingrediënten voor 2 personen
- 2 paprika’s
- 200 gr half om half gehakt
- 200 gr verse spinazie
- 200 gr champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr Griekse yoghurt
- scheut chilisaus
- geraspte kaas
Benodigdheden
– Ovenschaal
De bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsters.
3. Snijd de ui en knoflook en fruit ze in een koekenpan.
4. Snijd de champignons fijn en de spinazie grof.
5. Rul het gehakt bij de ui en knoflook.
6. Voeg de champignons en spinazie ook toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur mee bakken.
7. Zorg dat je het vocht afgiet zodat het niet te nat wordt.
8. Breng op smaak met peper en zout.
9. Vul de paprika’s met de vulling en besprenkel met geraspte kaas.
10. Doe de paprika’s voor 20 minuten in de oven.
11. Meng de Griekse yoghurt ondertussen met een scheut chilisaus naar smaak.
12. Doe een klodder yoghurt op het bord en smeer uit over het bord met de achterkant van je lepel, zet de paprika erop en eet smakelijk!
Tips
- Houd jij van wat pittigs? Voeg dan een beetje sambal toe aan de yoghurtsaus dit zorgt voor een extra kick.
- Eet je liever een dagje vegetarisch? Dan is het gehakt makkelijk te vervangen door vega gehakt.
- Daarnaast kan je de geraspte kaas ook vervangen voor een paar lekkere plakjes brie.
- Ben je geen fan van paprika? Dan kun je deze ook vervangen door een uitgeholde (bol)courgette.
Zo maak je in een handomdraai de gevulde paprika met gehakt. Heb jij nog meer ideeen voor een lekkere vulling van de paprika? Laat het achter als reactie!