Ben jij er ook zo aan toe om een keer iets anders te eten dan een boterham als lunch? Dan is dit heerlijke lunchgerecht een echte aanrader. Dit recept voor empanada’s heb je binnen een handomdraai gemaakt. Empanada’s komen oorspronkelijk uit Portugal. Het woord ‘empanar’ betekent letterlijk inpakken of inwikkelen. Het is een deeghapje waarbij de vulling kan variëren. Het wordt niet alleen veel gegeten in Portugal, maar ook in Spanje en in Zuid-Amerika. Met dit recept houd je dus zeker het vakantiegevoel nog even vast. Ik leg je stap voor stap uit hoe je zelf heerlijke empanada’s met gehakt kunt maken.
De ingrediënten
- pakje hartige taartdeeg uit de vriezer
- 200 gr gehakt
- 1 gele paprika
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 2tl komijnpoeder
- 1tl paprikapoeder
- een snufje chillivlokken/canyennepeper
- 1 geklutst ei
Empanada’s maken: de bereiding
- Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de paprika, ui en knoflook heel fijn
- Rul het gehakt en voeg alle ingrediënten (behalve het ei en deeg toe)
- Leg een plakje deeg neer
- Doe 2el gehakt in het deeg en maak goed dicht
- Besmeer het deeg met het ei en stop voor 20 minuten in de oven
Tips:
- Serveer de empanada’s bij een heerlijke soep gemaakt van groente om zo een verantwoorde avondmaaltijd op tafel te zetten.
- Maak meerdere porties en stop een deel in de vriezer. zo kun je meerdere keren genieten.
Zo zie je maar dat empanada’s maken heel makkelijk is! Op die manier kun je lekker genieten van een andere lunch ter afwisseling van je boterhammen. Lees ook onze tips voor een gezonde lunch voor nog meer inspiratie om te variëren.