We zijn met zijn allen vaker thuis dan ooit tevoren en we lunchen ook steeds vaker thuis. Een leuk moment om binnen een handomdraai iets lekkers op tafel te zetten en niet altijd met diezelfde belegde boterham voor je neus te eindigen. Met een kwartiertje in de keuken kun je een heerlijke lunch op tafel zetten. Hierbij is makkelijk te variëren tussen brood, wraps, salades & soep. Ik laat je wat makkelijke en gezonde recepten zien en begin met een Amerikaans klassieker: een broodje BLT ofwel BLT-sandwich met kip, pesto en nog veel meer ingrediënten. Lees snel verder en maak zelf ook zo’n heerlijke sandwich!
BLT-sandwich – ingrediënten 2 personen:
- 6 volkoren boterhammen
- verse pesto
- 75 gr. yoghurt Griekse stijl
- ijsbergsla
- 6 ontbijtspek plakjes
- 2 eieren
- plakjes kipfilet
- plakjes komkommer
De bereiding:
- Zet een pannetje water op en doe de twee eieren erin. Wanneer het water kookt zet je de timer op 3.30 minuut. Even afgieten, laten schrikken, in plakjes snijden en de eieren zijn er klaar voor.
- Rooster de boterhammen in een broodrooster of koekenpan.
- Meng de Griekse yoghurt met de verse pesto.
- Bak de plakjes ontbijtspek uit, leg ze op een keukenrol.
- Bouw de sandwich op door de pesto-yoghurt op de boterham te smeren. Beleg met komkommer, sla en kipfilet. Stapel de volgende boterham erop en besmeer weer met de pesto-yoghurt, Beleg ditmaal met ei, spek en sla en stapel de laatste boterham erop. Even schuin door het midden snijden & eet smakelijk!
Tips:
- Varieer met dit recept door de plakjes kipfilet te vervangen door gerookte of gebakken kipfilet, voeg tomaatjes toe of fijn gesneden rode ui.
- Maak er een extra feestelijke (wel iets minder gezonde) lunch van met wat chips erbij!
- Bereid deze lunch ook eens voor een gezellige picknick.
Genoeg inspiratie om zelf ook zo’n heerlijke sandwich te maken. Smakelijk!