Het is weer aspergetijd en I love asperges! Ik deelde dit overheerlijk aspergesoep recept op Instagram (@so_ehv) en ik kan het echt niet laten om dit heerlijke recept met jullie te delen. Een recept voor een plantaardige, licht gebonden aspergesoep die ook nog eens heel gezond is. Loopt het wat je al in de mond? Lees hieronder hoe je deze aspergesoep kunt maken.
Aspergesoep maken: wat heb je nodig?
Haal in ieder geval de volgende ingrediënten in huis om deze licht gebonden aspergesoep te kunnen maken:
- 1 kilo asperges
- 200 gram aardappels
- 1 witte ui
- 1 prei
- Oatly plantaardige kookroom
- 1 knoflookteentje
- Peper
- Zout
- Groentebouillonpoeder
De bereiding
Heb je de ingrediënten in huis? Dan kun je vervolgens aan de slag met het maken van de aspergesoep door de volgende stappen te volgen:
- Fruit de witte ui glazig op zacht vuur (niet bruin laten worden) in olie of plantaardige boter
- Snijd het wit van de prei in ringetjes en voeg toe
- Schil 200 gram aardappels, snijd in stukken, wassen en toevoegen aan de pan
- Voeg 1 knoflookteentje (geraspt) toe
- Schil 1 kilo asperges, was ze en voeg driekwart hiervan toe aan de pan (houd de toppen en nog wat extra asperges apart voor de vulling van de soep)
- Voeg water toe aan de pan zodat alles net onder water staat
- Voeg peper, zout en groentebouillonpoeder toe
- Laat alles koken tot het gaar is en pureer de soep
- Voeg de aspergestukjes toe en een flinke scheut Oatly plantaardige kookroom. Laat nog even pruttelen tot de stukjes beetgaar zijn!
Et voila: zo kun jij ook deze licht gebonden aspergesoep maken! Wat mij betreft mag die aspergetijd nog veel langer duren.
Heb jij nog een tip voor een lekker recept met asperges? Of heb je een ander recept dat je graag wilt delen? Laat een comment achter onder dit bericht of neem contact met ons op.