Lifehacks is een ander woord voor ‘alledaagse handigheidjes’. Handigheidjes die het je een stuk makkelijker kunnen maken.En zo zijn er ook heel veel handige lifehacks in de keuken. Ik ken er een aantal, die ik zal delen in dit artikel. Wie weet wakker je een ware keukenprins(es) in je aan!
1. Aluminium- en vershoudfolie op zijn plek houden
Pak de verpakking van de vershoud- en/of aluminiumfolie er eens bij. Aan beide zijkanten zit een uitsnede die je in kunt drukken. Dit zorgt ervoor dat de rol goed in het karton blijft zitten en je het op een makkelijke manier kunt afscheuren.
2. Citroenen, limoenen en sinaasappels rollen
Rol citroenen, limoenen en sinaasappels voordat je ze gebruikt. Zo zorg je ervoor dat het vruchtvlees en de sappen goed loskomen en krijgt je fruit meer smaak.
3. Magnetron schoonmaken
Maak je magnetron extra goed schoon door een bakje met 150 ml water en vier eetlepels schoonmaakazijn in het midden van de magnetron te zetten en 2 minuten te verwarmen. Hierdoor laat het vet gemakkelijker los. Vaak is het al voldoende om er daarna met een doekje overheen te gaan.
4. Je handen met olijfolie insmeren
Smeer je handen in met olijfolie voordat je knoflook gaat snijden of met rode bieten aan de slag gaat. Dit zorgt ervoor dat de geur of kleur makkelijk van je handen af te wassen is.
5. Testen of je ei nog goed is
Even checken of je ei nog goed is? Leg hem in een glas water. Wanneer je ei naar de bodem zinkt, is hij goed. Ligt het ei op z’n zijkant? Dan is hij vers en kun je hem eten of nog even bewaren. Staat het ei rechtop onder water, dan is het tijd om hem snel op te eten. Blijft het ei drijven, dan kun je hem het beste weggooien en niet eten.
Ken jij nog handige lifehacks in de keuken die je met ons wilt delen? Laat ze dan achter als reactie of stuur een berichtje naar ons!