Televisie

Als je deze kop leest, zou je bijna denken dat Amazon Prime mij betaalt om dit artikel te schrijven. Maar niets is minder waar. Mensen die me kennen weten dat ik een liefhebber ben van het kijken van films en series. In het verleden heb ik jarenlang een abonnement gehad waarmee ik onbeperkt naar de bioscoop kon en dat deed ik dan ook meerdere keren per week. Tegenwoordig ga ik nog weleens naar de bioscoop, maar kijk ik vaker films en series op mijn eigen televisie thuis. Daarvoor heb ik natuurlijk Netflix, maar ook Videoland, Disney+ én HBO films & series via Ziggo. Maar er is sinds kort nog een streamingdienst aan dit rijtje toegevoegd: Amazon Prime Video. En ik kan je vertellen dat ik hier zeer over te spreken ben. In dit artikel lees je daarom 5 redenen om Amazon Prime Video zeker even te checken.

1. Een mooi aanbod met nieuwe films & series

Een mooi aanbod aan films en series is natuurlijk het belangrijkste en ik was eigenlijk meteen overtuigd toen ik het aanbod zag dat inbegrepen is bij Amazon Prime Video. Als fervente bioscoopganger weet ik welke films nieuw zijn en in het aanbod zag ik een aantal films die vrij recent nog in de bioscoop draaiden. Denk aan ‘The Joker’, ‘1917’, ‘Bohemian Rhapsody’, ‘IT Chapter Two’, ‘Yesterday’ en ‘Birds of Prey’. Wat een namen allemaal! En dat is slechts een kleine selectie van het ruime aanbod. Fans van Harry Potter kunnen hun hart ook ophalen met volgens mij de volledige reeks aan films. Maar ook veel series waaronder een aantal Amazon Originals zoals ‘The Boys’, ‘The Grand Tour’ en ‘Start Trek Picard’. En een paar klassiekers zoals ‘Greys Anatomy’, ‘Dexter’ en ‘The Office’. Genoeg keuze!

2. Veel 4K films en series

Ik ben sinds kort de trotse eigenaar van een 4K televisie en daarom kijk ik graag naar films en series in 4K. Laat Prime Video nu een heel ruim aanbod hebben met films en video’s in deze scherpe beeldkwaliteit. Hoe je kunt zien wat het 4K aanbod is? Vul ‘4K’ in bij het zoekvenster en je krijgt het volledige overzicht van alle films en series in deze beeldkwaliteit. Dat zijn momenteel maar liefst 673 films en series!

3. Je kunt het een maand gratis testen!

Als bovenstaande je nog niet helemaal overtuigd heeft, is het fijn om te weten dat je Amazon Prime Video een maand geheel gratis en vrijblijvend kunt testen. Je moet hiervoor wel je creditcardgegevens invoeren, maar je kunt voordat de volgende maand begint altijd weer opzeggen. En dan heb je dus een maand geheel gratis al die mooie films en series kunnen kijken!

4. Na deze maand kost het slechts 2,99 per maand

Als ik Prime Video qua abonnementskosten vergelijk met de overige aanbieders, komt Prime Video zeer goedkoop uit de bus. Je betaalt namelijk momenteel maar 2,99 per maand hiervoor! Naast je eigen hoofdprofiel kun je zelfs nog vijf profielen toevoegen en je kunt het op maximaal drie apparaten tegelijkertijd streamen.

5. Met een Amazon Prime abonnement betaal je geen verzendkosten bij Amazon

Bestel je weleens bij Amazon of ben je van plan dat in de toekomst te gaan doen? Dan is het goed om te weten dat je met een abonnement op Amazon Prime geen verzendkosten hoeft te betalen voor bestellingen in Nederland van producten waar het Prime logo bij staat. Ze leveren bovendien je bestelling extra snel, al is mijn eigen ervaring dat ze toch al snel leveren. Hierover lees je meer in mijn eerdere artikel over mijn ervaring met bestellen bij Amazon. Je krijgt trouwens ook nog toegang tot Twitch Prime voor het streamen van computerspellen en muziek en Prime Photos voor onbeperkte foto-opslag.

Na bovenstaande Amazon Prime Video review snap je denk ik wel waarom Prime Video een serieuze concurrent is van streamingdiensten zoals Netflix. Ik duik in ieder geval weer even lekker op de bank om het mooie aanbod van Prime Video te bekijken!

 

 

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie